„Žemynos ilgakasė 2023”

          Vasario 23 d. mokykloje vyko daug dėmesio ir dalyvių sulaukęs renginys – konkursas „Tu kasyčių netampyk, o geriau jas sutvarkyk. „Žemynos“ ilgakasė – 2023“, kurio tikslas – puoselėti tradicines vertybes, skatinti jų raišką, susipažinti su kirpėjo profesija. Renginį nuotaikingai pradėjo muzikos mokytojos Editos dainorėliai, pasveikinę dalyvius ir svečius smagia dainele.
         Užsiregistravo 37 komandos iš 1 – 7 kl. Komandą sudarė 2 dalyviai: modelis ir stilistas. Labai džiaugiamės, kad sulaukėme svečių iš Panevėžio Mokymo centro – kirpėjų profesijos mokytojos Augustės Kanevičiūtės ir studentės Živilės Balčiūnės. Jos buvo ir kompetetingos komisijos narės. Profesijos mokytoja pateikė labai įdomios ir naudingos informacijos apie plaukų priežiūrą.
         Dalyviai turėjo ir palaikymo komandas. Smagu, kad dalyvavo ir mamytės, ir močiutės, ir klasių mokytojos.
        Pirmoji ir daugiausia smalsumo kėlusi užduotis – kas laimės „Žemynos“ ilgakasės 2023“ titulą? Išmatavus visų dalyvių plaukus paaiškėjo, kad ja tapo 4b kl. mokinė Gustė Baltėnaitė, kurios plaukai siekė 100 cm! 5c kl. mokinės Gabrielės Glaveckaitės plaukai tik 2 cm trumpesni – 98 cm, o 4d kl. mokinės Inetos Razmaitės plaukai užaugo iki 94 cm.
         Kitos užduotys stilistams – kuo greičiau supinti vieną kasą ir per 20 min. sukurti šventinę šukuoseną „Atsisveikinimas su žiema“. Buvo smagu stebėti, kaip susikaupę, su kokia išmone ir fantazija stilistai kūrė šukuosenas. Mokyklos aktų salė tapo vienu didžiuliu grožio salonu!
         Smagu, kad kasas pynė ir šukuosenas kūrė du drąsūs ir išradingi 3c kl. mokiniai – Aironas Džėja ir Jonas Glebavičius. Jiems puikiai pavyko, šaunuoliai!
         Stilistų nugalėtojais tapo 2a kl. mokinė Izabelė Litvinaitė, 4b kl. mokinė Gustė Drižytė, 5c kl. mokinė Deimantė Abraškevičiūtė, 7b kl. mokinė Gabija Gludkinaitė.
         Nugalėtojai ir prizininkai buvo apdovanoti diplomais ir prizais, o visi dalyviai – paskatinamaisiais priziukais.
Karjeros specialistė L. Stanevičienė

Kategorijos: