Knygnešio diena mūsų mokykloje

     Kovo 16 – oji – Knygnešio diena. Knygnešystė – autentiškas mūsų tėvynės reiškinys, kuris vyko tik pas mus, Lietuvoje, ir kurio daugiau niekur pasaulyje neaptinkame. 2004 m. UNESCO knygnešystę įvertino kaip unikalią ir pasaulyje neturinčią atitikmenų.
     Knygnešiai Lietuvos istorijoje atliko ypatingą vaidmenį, o kovo 16-oji – įžymiojo knygnešio Jurgio Bielinio gimimo diena – skirta jiems visiems prisiminti ir pagerbti.
     Minėti Knygnešio dieną mūsų mokykloje jau tapo tradicija. Šeštokai (mokytoja Lina Žukauskienė) savo žinias apie knygnešius išbandė viktorinoje, o penktųjų klasių mokiniai, paskatinti mokytojos Dalios Liorančienės , į skaityklą rinkosi nešini priemonėmis, reikalingomis knygų „gydymui“. Prieš kimbant į darbą, prisiminėme kaip gimsta knyga, kaip elgtis su knygomis, kad jos kuo ilgiau tarnautų ir džiugintų mus. Skaitytojams, tą dieną apsilankiusiems bibliotekoje, buvo dovanojamas „aklasis“ pasimatymas su knyga.
     Minėdami knygnešio dieną, primename sau ir kitiems apie sunkų mūsų valstybingumo kelią, apie meilę kalbai ir savo kraštui.

Kategorijos: