Progimnazijoje lankėsi „Reitingų“ žurnalo vyr. redaktorius G. Sarafinas

     Vasario 8 d. progimnazijoje lankėsi „Reitingų“ žurnalo vyriausiasis redaktorius, žurnalistas Gintaras Sarafinas. Prelegentas susitiko su 7–8 kl. mokiniais. Susitikimo tema – „Kaip teisingai pasirinkti?“ Šio susitikimo metu lektorius pasakojo apie tai, nuo ko reikia pradėti savo karjeros vizijos dėlionę. Pirmas žingsnis – savęs pažinimas. Tam, kad galėtum teisingai pasirinkti, reikia žinoti savo stipriąsias puses, silpnybes, pomėgius. Savęs pažinimui galima pasinaudoti nemokamomis internetinėmis svetainėmis: aikos.smm.lt, euroguidance.lt, charakteris.lt. Tada jau galima galvoti, ko siekiu, koks mano tikslas?
      Paskutinis žingsnis – pradėti domėtis mokymo įstaigomis, pasinaudoti galimybe išbandyti profesijas, vadinamasis „šešėliavimas“ tėvų darbovietėse, įmonėse, kurios priima šiai veiklai.
     Teisingam pasirinkimui svarbu gerai susipažinti su studijų programa tos profesijos, kurią mokinys svajoja rinktis. Lektorius ragino mokinius nesirinkti lengvesnių mokymosi dalykų, lygio, o priešingai – rinktis iššūkius, geriau sunkiau mokytis, daugiau dėti pastangų įgyjant norimą profesiją, bet vėliau gyvenime džiaugtis teisingais sprendimais ir pasirinkimu.
     Profesijos pasirinkimas – iššūkis nelengvas. Tad reikia pasistengti dėl savo ateities. Mokiniai turėjo puikią progą išgirsti naudingus patarimus ir rekomendacijas!

Kategorijos: