Lapkričio 29 – gruodžio 3 dienomis Panevėžio „Žemynos“ progimnazijos mokytojos dalyvavo tarptautinio „Erasmus“ projekto „Mes skirtingi, bet vieningi: disleksija“ partnerių iš Turkijos, Graikijos, Šiaurės Makedonijos ir Lietuvos susitikime

       Lapkričio 29 d. – gruodžio 3 d. Panevėžio „Žemynos“ progimnazijos specialioji pedagogė A. Butkevičienė ir anglų kalbos mokytojos V. Entkuvienė ir A. Briedelė dalyvavo tarptautinio „Erasmus“ projekto „Mes skirtingi, bet vieningi: disleksija“ partnerių iš Turkijos, Graikijos, Šiaurės Makedonijos ir Lietuvos susitikime, kuris vyko Šiaurės Makedonijos sotinėje Skopjė.
       Susitikimo metu buvo aptartas planuojamo projekto leidinio, kurio tikslas padėti disleksijos sutrikimą turintiems mokiniams, jų tėvams ir ugdantiems mokytojams, turinys. Susitikimo dalyviai pristatė metodus ir būdus, kuriuos taiko savo darbe su skaitymo ir rašymo sutrikimų turinčiais mokiniais. Parengta informacija, kuri bus publikuojama projekto leidinyje.
       Projekto dalyviai susipažino su Skopjės Panajot Ginovski pradinės mokyklos bendruomene, jos tradicijomis, apžiūrėjo edukacines erdves. Vyko susitikimas su žymiu Šiaurės Makedonijos dailininku humanistu Zivko Popovski – Cvetin. Susitikimo šeimininkai svečiams iš Turkijos, Graikijos ir Lietuvos parodė ir savo šalies gamtos grožį. Buvo organizuota ekskursija po Skopjės senamiestį, kelionės į Matka kanjoną, Ohrido miestą, Kosovo respubliką.

       Specialioji pedagogė-logopedė A. Butkevičienė

Kategorijos: