„Žemynos“ progimnazijoje įgyvendinamas tarptautinis Erasmus+ projektas „Mokykla visiems”

„Žemynos“ progimnazijoje įgyvendinamas tarptautinis Erasmus+ projektas „Mokykla visiems”. Siekdamos projekto tikslų, 9 mokytojos, vadovaujamos direktoriaus pavaduotojos ugdymui Kristinos Žiedelienės, 2024 m. vasario 17-24 d. dalyvavo anglų kalbos kvalifikacijos kėlimo kursuose Maltoje, Malta Lingua anglų kalbos mokykloje. Prieš atvykdamos į mokyklą mokytojos atliko anglų kalbos testus. Remiantis testo rezultatais, buvo pasiūlytas kalbos žinių lygį atitinkantis mokymas. Tarptautinė anglų kalbos mokykla European School of English (ESE) buvo įkurta 1996 metais viename iš pirmų pastatų Maltoje, kuris buvo skirtas kalbų mokymui. Mokykla pripažinta Maltos švietimo ministerijos, akredituota EQUALS, FELTOM, taip pat Quality English asociacijų narė. Mokykla jau daugelį metų yra laikoma viena iš geriausių kalbos mokyklų Maltoje. Čia erdvios, šviesios klasės su kondicionieriais, poilsio vieta, kavinė su atvira saulėta terasa, baseinu. Visoje teritorijoje veikia Wifi. Studentams, norintiems savarankiškai užsiimti anglų kalbos mokymusi po pamokų, įrengtas atskiras mokymo centras.
Savaitės trukmės kursuose kartu su kolegomis iš Prancūzijos, Japonijos, Irako, Lenkijos, Turkijos ir kitų valstybių mūsų progimnazijos mokytojos tobulino savo anglų kalbos įgūdžius. Nuo pat pirmosios dienos stebino kursus organizuojančių dėstytojų charizmatiškas gebėjimas komunikuoti su studentais, prastai kalbančiais ir suprantančiais angliškai. Svarbiausia mokymo metodika ir buvo nuolatinis bendravimas anglų kalba su dėstytojais ir tarpusavyje grupėse. Beje, patekus į tokią aplinką, kalbos buvo mokomasi visur: gatvėje, kavinėje, parduotuvėje, viešajame transporte. Gilinimasis į anglų kalbos subtilybes nesibaigė tik užvėrus klasės duris.
Pamokos vykdavo kasdien nuo 9 iki 12.30 valandos. Pasirinkus intensyvius kursus, prisidėjo dar pusantros valandos, kuri buvo skiriama tik tarties bei žodyno lavinimui. Mokykloje nustebino tarptautiškumas ir šilta geranoriška atmosfera. Kaskart, įžengus į klasę, apimdavo keistas jausmas, kad čia, mažytėje Maltoje, yra tiek daug pasaulio ir jis telpa vienoje klasėje, o dėstytojai lengvai prakalbina kiekvieną. Kursų pabaigoje reikėjo išlaikyti anglų kalbos testą. Džiugu, kad visos mūsų mokyklos mokytojos jį sėkmingai išlaikė ir gavo Anglų kalbos studijų( 20 pamokų per savaitę) sertifikatus.
Mokykla pasiūlė platų renginių pasirinkimą, ekskursijų ir kultūrinių išvykų, skirtų susipažinti su turtinga šalies istorija ir nuostabiomis salomis, tradicine maltiečių vakariene, išvyka į Gozo salą. Intensyvūs kursai padėjo ne tik sustiprinti anglų kalbos komunikacinius gebėjimus, bet ir pamatyti žymiausius Maltos objektus: senąją sostinę Mdiną, dar vadinamą Tylos miestu, žvejų miestelius, Žydrąją grotą, viduramžių barokinę architektūrą išlaikiusią dabartinę sostinę Valetą, vadinamą Iškilniuoju miestu, žavų jūreivio Popajaus kaimelį. Dalyvės grįžo dar labiau motyvuotos mokytis anglų kalbos, kupinos puikių įspūdžių ir neblėstančių prisiminimų.

Kategorijos: