Šiaurės šalių literatūros savaitė „Žemynoje“

       Kaip įprasta, Šiaurės šalių literatūros savaitė rengiama lapkritį, tamsiausiu metų laiku. Pagrindinė savaitės idėja yra labai paprasta: prie žvakių šviesos visiems kartu susibūrus skaityti knygą.
       Šis laikmetis paženklintas didesnių atstumų, užvertų sienų, tačiau svajonės ir ilgesys mus jungia ir vienija nepaisant visų apribojimų. Literatūra visais laikais leisdavo mums nuklysti į svajones, o per pandemiją tai tapo gal net ypatingai svarbu.
       Šiemet Šiaurės šalių literatūros savaitė pakvietė į garsinio skaitymo renginius svajonių ir ilgesio tema. 3-4 klasių mokiniams buvo skaitoma ištrauka iš suomių autorės Karin Erlandsson knygos „Perlų gaudytoja“. Tai istorija apie draugystę ir ilgesį, priverčianti susimąstyti apie tai, kas iš tikrųjų svarbu gyvenime. Po skaitymų kalbėjomės apie perlus, jų auginimą, rinkėjus, dalinomės savo svajonėmis, piešėme, eksperimentavome, džiaugėmės mažųjų mokyklos keramikų sukurtomis žvakidėmis. 8-ųjų klasių mokiniai varžėsi viktorinoje „Ką žinai apie Šiaurės Europos šalis?“
       Šiaurės šalių literatūros savaitė baigėsi, bet liko įspūdžiai, žinios, šventės jausmas ir noras dar ne kartą patirti stebuklingą knygos galią.
       Dėkojame visiems dalyvavusiems ir padėjusiems kurti šventę- mokytojoms Daivai Daunoravičienei, Rasai Jurgaitienei, Evelinai Jackevičienei.

Kategorijos: