„Žemyniečiai” semiasi patirties ir ja dalinasi

       „Žemynos” progimnazijos pedagogai semiasi patirties ir ja dalinasi tarptautiniame projekte „Mes – skirtingi, bet vieningi: disleksija”. Rugsėjo 22 – 30 dienomis projekto koordinatorė Kristina Žiedelienė ir mokytoja Daiva Čižienė dalyvavo dalykiniame susitikime Turkijoje, Mersino mieste.Ten susitiko su projekto partnerėmis – Turkijos Mersino miesto, Makedonijos miesto Skopje pradinėmis mokyklomis, Graikijos Salonikų miesto privačia mokykla, taip pat susitiko su Mersino miesto  Mezikli rajono nacionalinio švietimo direktorato atstovais.Lankėsi Mersino mokslo centre ir pradinėje mokykloje.
       Pirmojo susitikimo metu susipažino, numatė darbo planą, pasiskirstė veiklomis. Projektui įgyvendinti skirta 17 tūkstančių eurų. Pagrindinis dėmesys bus skiriamas metodikai, kaip prisijaukinti disleksiją.Tai pats dažniausias vaiko mokymosi (skaitymo raidos) sutrikimas.Svarbu jį laiku diagnozuoti ir kokybiškai dirbti su spec.poreikių mokiniais.
       Jau spalio 18 – 22 dienomis projekto partneriai atvyksta į Lietuvą. Jie semsis patirties ir ja dalinsis Panevėžio „Žemynos” progimnazijoje, PRC „RoboLabas”, lankysis Panevėžio miesto savivaldybėje, susipažins su Anykščiais ir Vilniumi.

       Liudmila Putauskienė, lietuvių kalbos mokytoja metodininkė, atstovė spaudai

Kategorijos: