Šiaurės šalių literatūros savaitė

Šiaurės šalių literatūros savaitė -tai šviesos ir žodžio šventė, kurios tikslas – puoselėti garsinio skaitymo tradiciją, propaguoti Šiaurės šalių literatūrą ir prisidėti prie skaitymo skatinimo.
Šių metų tema – Kalėdos Šiaurėje.
Dauguma žmonių, išgirdę žodį „Kalėdos”, prisimena laukimo jausmą. Šilumą ir bendrystę. Vienatvę, liūdesį ir atskirtį. Kalėdų senelį, tradicinius patiekalus ir dovanas. Tautosakoje Kalėdų išvakarėse atgyja antgamtinės būtybės, o krikščionių tikėjime Kalėdos siejamos su Jėzaus gimimu. Galbūt ši mistika ir įvairiausi skirtingi žmonių lūkesčiai paverčia Kalėdas įdomia literatūrine tema?
Lapkričio 13-19 dienomis mokyklos bibliotekoje taip pat buvo organizuojamos veiklos, skirtos Šiaurės šalių literatūros savaitei. Su 3-5 klasių mokiniais skaitėme ištrauką iš A. Lindgren knygos „Emilis iš Lionebergos“. Visą savaitę mūsų mokyklos bibliotekoje buvo juntama šventinė nuotaika, vyko ne tik garsiniai skaitymai, bet ir pokalbiai, parodos, viktorinos, veikė kūrybinės dirbtuvėlės.
Šiaurės šalių literatūros savaitė baigėsi, bet liko įspūdžiai, žinios, Kalėdų laukimo jausmas ir noras dar ne kartą patirti stebuklingą knygos galią.

Kategorijos: