„ŽEMYNOS“ progimnazijos baseine gegužės 20 dieną vyko Atviros vaikų plaukimo varžybos, kuriose dalyvavo plaukikai iš Pasvalio, Radviliškio ir Šiaulių plaukimo baseinų

     Varžybose dalyvavo 2013-2014 metų gimimo mergaitės, 2015-2016 metų berniukai ir jaunesnių metų gimimo mergaitės ir berniukai.
     50 metrų peteliške mergaičių grupėje pirmąją vietą iškovojo Luknė Galkė , antroji liko Ainė Šarachovaitė ir trečioje vietoje finišavo Eivilė Moroz.
     Berniukų varžybose pirmoji vieta atiteko Titui Simonavičiui, antroji – Estebanui Etxezarretai ir trečioje vietoje liko Dilanas Kupreščenko iš Radviliškio plaukimo baseino.
     Plaukdama 50 m nugara pirmąją vietą iškovojo Mėta Aleliūnaitė. Jauniausių mergaičių nugalėtoja tapo Goda Stankutė, antroji liko Patricija Bausytė ir trečioji – Mėta Antanavičiūtė. Visos mergaitė iš Panevėžio .
     Greičiausi berniukai – Radviliškio baseino atstovai Radvilas Janušauskas ir Vakaris Gudanis, trečiasis buvo Panevėžio plaukikas Armandas Markevičius. Jauniausių plaukikų grupėje pirmas finišavo Herkus Debeikis iš Panevėžio, antrasis Jonas Valkiūnas iš Radviliškio ir trečiasis panevėžietis Domas Bieliauskas.
     50 metrų krūtine pirmoji atplaukė Ainė Šarachovaitė, antroji – Vakarė Martinaitytė ir trečioji – Šiaulių atstovė Sofija Dalindė. Jauniausių mergaičių grupėje pirmoji buvo Eva Etxezarrta, gimusi 2016 metais.
     Berniukų grupėje pirmasis finišavo Mykolas Keblys, antrasis -Gustas Turulis ir trečiasis Gabrijus Vitkus iš Radviliškio baseino. Jauniausių grupėje pirmasis atplaukė Pasvalio sporto mokyklos atstovas Nojus Kuntrimas, antrasis finišavo Domas Oniūnas.
     50 m laisvu stiliumi pirmąją vietą iškovojo Luknė Galkė iš Radviliškio miesto, antroji – panevėžietė Eivilė Moroz ir trečioje vietoje liko Anelė Ugenskytė iš Radviliškio. Jaunesnių mergaičių nugalėtoja tapo Goda Stankutė, antrąją vietą iškovojo Patricija Bausytė, trečioji liko Uliana Sliusarenko iš Pasvalio sporto mokyklos komandos.
     50 m laisvu stiliumi vyresnių berniukų nugalėtojas – Radviliškio baseino plaukikas Dilanas Kupreščenko, antrasis – Estebanas Etxezarreta ir trečiasis Armandas Markevičius (abu ,,Žemynos“ baseino plaukikai).
     Jauniausių berniukų grupėje pirmas finišavo Herkus Debeikis, Panevėžio atstovas, antrasis – Domantas Franka (Pasvalio sporto mokykla) ir trečioje vietoje liko Adas Vitauskas iš Radviliškio miesto baseino.
     Svarbiausias varžybų tikslas – populiarinti plaukimo sportą , tobulinti techninį ir fizinį pasirengimą bei išsiaiškinti geriausius plaukikus .

     Jaunuosius plaukikus varžyboms ruošė plaukimo treneriai Guoda Jonelytė-Lukošienė, Aistė Marapolskienė, Aivaras Šaulianskas ir Jūratė Klimavičienė.

Kategorijos: