5a klasės mokiniams buvo organizuota profesinio veiklinimo išvyka

Balandžio 24 d., bendradarbiaujant su Panevėžio regioniniu karjeros centru, 5a klasės mokiniams buvo organizuota profesinio veiklinimo išvyka į Lietuvos audiosensorinės bibliotekos Panevėžio padalinį. Mus labai nuoširdžiai ir šiltai sutiko vyr. bibliotekininkė Nijolė. Ji išsamiai supažindino mokinius su šios bibliotekos paskirtimi, specifika. Mokiniai sužinojo, kad šios bibliotekos paslaugomis gali naudotis silpnaregiai, neregintys arba dėl kitokių priežasčių negalintys skaityti įprastų knygų.
Mokiniai susipažino su Brailio rašto istorija, knygomis, patys pabandė rašyti šiuo raštu, sužinojo, kaip neregintys žmonės savo buityje naudojasi telefonais, laikrodžiais, šachmatais, kortomis, bandė atspėti kvapus, labai įdėmiai klausėsi į biblioteką atvykusio nereginčio skaitytojo pasakojimo apie jo darbą radijo stotyje ir gyvenimą, netekus regėjimo. Susitikimo pabaigoje sužinojo baltosios lazdelės istoriją ir turėjo galimybę orientuotis aplinkoje užrištomis akimis su jos pagalba.
Mokiniai suprato, kad tai, kas mums suprantama, paprasta ir lengva, nereginčiam žmogui sukelia daug įvairių problemų ir pavojų, todėl turime būti pilietiški , geranoriški, supratingi ir pasiruošę padėti šiems žmonėms.
Nuoširdžiai dėkojame gerb. Nijolei už labai įdomią ir naudingą informaciją.
Karjeros specialistė Laimutė Stanevičienė

Kategorijos: