Matematikos, fizikos ir informatikos pamokos 7a klasės mokiniams vyko Panevėžio regioniniame STEAM atviros prieigos centre

Kovo 28 dieną matematikos, fizikos ir informatikos pamokos 7a klasės mokiniams vyko Panevėžio regioniniame STEAM atviros prieigos centre.
Fizikos-inžinerijos laboratorijoje dalyvavo veikloje „Labirintu per veidrodžių karalystę“. Atlikę eksperimentą patikrino šviesos atspindžio dėsnį. Antro eksperimento metu lazerio spindulys turėjo apsaugoti lobį, esantį labirinte, nuo pagrobėjų. Eksperimentas buvo atliekamas tamsioje, uždūmintoje patalpoje, tad buvo neįprasta ir įdomu.
Robotikos-IT laboratorijoje, formaliojo ugdymo veikloje „Robotų programavimas: matematinė navigacija labirinte” susipažino su programavimo abėcėle. Išsiaiškino, kas yra robotas, kokie jo veikimo ir valdymo principai. Analizuodami pateiktą labirintą, išsiaiškino roboto kelio radimo algoritmą. Prisiminė apskritimo ilgio skaičiavimą, atstumo ir kampų radimus. Sudėlioję programą išbandė roboto veikimą labirinte. Įgijo teorinių, praktinių žinių. Visiems labai patiko!

Kategorijos: