8b kl. mokiniai dalyvavo karjeros veiklinimo renginyje

Bendradarbiaujant su Regioniniu karjeros centru 8b kl. mokiniai kovo 22 d. turėjo galimybę dalyvauti karjeros veiklinimo renginyje –susipažinti su pažangia ir išskirtine miesto įmone – Harju Elekter UAB, kuri užsiima unikalių elektrotechninių sistemų gamyba laivams ir pramonei. Ši išvyka buvo dalis inžinerinio mėnesio „Inžinerija – Panevėžio DNR“ renginių.
Moksleivius sutiko ir šiltai priėmė personalo vadovė Sonatina Būtėnienė, suteikė galimybę patiems savo akimis pamatyti, kaip vyksta gamyba, susipažinti su darbo sąlygomis, sužinoti, kokių profesijų darbuotojai dirba, kokios yra karjeros galimybės. Ypatingai jaučiamas inžinierių trūkumas, Tai tikrai yra viena paklausiausių, perspektyviausių ir reikalingiausių profesijų. Harju Elekter viena iš nedaugelio įmonių Lietuvoje, kuri skatina mokinius studijuoti inžineriją, besidominčius kviečia pačius išbandyti programavimą.
Susitikimo pabaigoje mokiniai azartiškai, žaisdami Kahoot, pasitikrino ir pademonstravo tai, ką įdomaus sužinojo Harju Elekter įmonėje. Žinios ir sėkmė pirmąją vietą lėmė Tomui. Atsakinėdami į klausimus ir patys juos užduodami buvo aktyvūs ir Domas, Jakob, Rytis, Domantas.
Smagu, kad šios išvykos metu ne tik susipažino su inžinieriaus profesiją, tačiau išgirdo ir labai reikalingų gyvenimiškų patarimų. 
Dėkojame už nuoširdų ir šiltą priėmimą!


Karjeros specialistė L. Stanevičienė

Kategorijos: