Lietuvoje ir užsienio lietuvių bendruomenėse vyko ir tebevyksta Lietuvių kalbos dienos

Vasario ir kovo mėnesį Lietuvoje ir užsienio lietuvių bendruomenėse vyko ir tebevyksta Lietuvių kalbos dienos. Jau devintus metus iš eilės organizuojama daug renginių lietuvių kalbai, Lietuvos istorijai ir kultūrai atminti. Šiais metais minimos 120 – osios spaudos lietuviškais rašmenimis atgavimo metinės, todėl ši šventė dar prasmingesnė ir primena, kokią atsakomybę už gimtąjį žodį turime jausti kiekvienas.
Mokykloje dirbančios lietuvių kalbos mokytojos jau metų pradžioje suplanavo veiklas ir jas įgyvendino mokyklos bendruomenėje. 5 – 8 klasių mokiniai kūrė eilėraščius ir juos dedikavo gimtajai kalbai. Po to vyko skambiausių eilių skaitymo ir apdovanojimų popietė. Gražiausių eilėraščių paroda buvo eksponuojama mokyklos bibliotekoje. 5 a ir 5 d klasių mokiniai skaitė naujausias knygas ir jas aptarė popietėje ,,Knyga – langas į pasaulį”. 5 c klasės mokiniai domėjosi naujomis knygų skaitymo strategijomis ir lankėsi Audiosensorinėje bibliotekoje. Vyko ir tradicinis Raštingiausio mokinio konkursas. Nugalėtojai Ugnė Atkočiūnaitė, Airida Širvinskaitė, Delija Lesauskaitė, Domas Milaševičius apdovanoti iškilmingame Kovo – 11- osios minėjime. Aštuntųjų klasių mokiniai turėjo galimybę susipažinti su knygų leidyklų įvairove, o „Debesų ganyklų” atstovas Saulius Valužis pakvietė visą bendruomenę į knygų mugę. 6 klasių mokiniai dalyvavo edukaciniame renginyje knygnešio dienai „Imkit mane ir skaitykit”. Renginiai dar nesibaigė. Paskutinę kovo savaitę 7 – ųjų klasių mokiniai dalyvaus protmūšyje dėl išminčiaus vardo „Žinios – tai jėga” ir akcijoje „Knygų ligoninė” (tvarkys bibliotekos knygas).
„Lietuvių kalba nemiega niekada”, tačiau šiais metais ypatingai susitelkę organizavome renginius ir juose dalyvavome. Dėkojame visiems, kurie talkino, domėjosi, skaitė, rašė ir kūrė.

Kategorijos: