„Jaunųjų kūrėjų galimybių projektui NEVĖŽIS” 10 metų

     Panevėžio „Žemynos” progimnazija jau dešimtus metus dalyvauja projekte „Jaunųjų kūrėjų galimybių tribūna NEVĖŽIS“. Tai unikalus projektas, kurio tikslas – pastebėti rašantį, iliustruojantį mokinį. Jį paskatinti, padrąsinti. Projekto vadovas Arnoldas Simėnas pastebi, kad savo tikslais ir uždaviniais panašaus projekto Lietuvoje dar nebuvo ir kol kas nėra. Mokiniai dažniausiai dalyvauja viktorinose, konkursuose, varžybose, bet šio literatų sambūrio tikslas – ne laimėti, o stebėtis ir stebinti kitus, auginti kūrybiškumo geną. Panevėžio krašto poetė Elena Mezginaitė kažkada sau parašė „Reikia išmokti stebėtis”. Ir kūrėjai stebisi ir stebina…


     Projekto dalyvių skaičius vis plečiasi. Jie siunčia kūrybą iš Panevėžio, Pasvalio, Kupiškio, Palangos, Subačiaus, Velžio… Per dešimtmetį vien tik mūsų mokyklos net 60 mokinių spausdino savo meninius kūrinius Jaunųjų kūrėjų almanache „Nevėžis“. Kartą per mėnesį dienraštyje „Sekundė“ jaunųjų literatų kūrybai buvo skiriamas atlankas „Nevėžis“, jis įkeliamas į internetinius portalus AINA, JP, platinamas partnerių svetainėse. Matyti savo spausdintą žodį, piešinį ar fotografiją leidiniuose yra didelė paskata jaunam žmogui kurti.
     Projektą turtina mokytojų iniciatyvos, asmeninis jų pavyzdys, pasidalinimas savo įžvalgomis apie mokinių kūrybą, perskaitytų knygų refleksijomis. Džiaugiamės kad mūsų mokyklos lietuvių kalbos mokytojos Aušra Vaitkienė, Dalia Liorančienė, Liudmila Putauskienė yra vienos aktyviausių projekto ambasadorių.
     „Žemynos” progimnazijos lietuvių kalbos mokytojos išleido jubiliejinį stendą apie kuriančius mokinius ir jų kūrybą. Tai dešimties metų kūrybos kelio apibendrinimas ir džiaugsmas, kad nei pandemijos, nei vasaros karščiai nenusekino „Nevėžio”, kad projekto „Jaunųjų kūrėjų tribūna Nevėžis” tradicijos tik plečiasi.
     O vasario 25 dieną laukia šventė – jubiliejinio auksinio almanacho sutiktuvės.

Categories: Kitos veiklos