Edukacinė išvyka į Vilnių

       Rugsėjo 10 dieną 7c klasės mokiniai praleido Vilniuje dalyvaudami edukaciniuose užsiėmimuose Muitinės ir Pinigų muziejuose, Iliuzijų kambariuose, keliaudami po senamiestį.

       Muitinės muziejuje susipažinome su muitinės istorija nuo Lietuvos Didžiosios Kunigaikštystės iki šių dienų. Atskira ekspozicija mus supažindino su 1991 m. liepos 31 dienos įvykiais Medininkų pasienio poste. Apžiūrėjome įvairius eksponatus, konfiskuotus daiktus, muitininkų naudojamą įrangą. Sužinojome, kodėl yra konfiskuojamos prekės ir kaip jos naikinamos. Susipažinome su muitininko darbo specifika ir sužinojome, kur galima įsigyti muitinės pareigūno profesiją.

       Pinigų muziejuje sužinojome apie pinigų raidą nuo pirmųjų „pinigų“- grūdų, kriauklių, kailio, gintaro, vaško, galvijų iki šių laikų pinigų. Kiekvienas specialiomis staklėmis išsikaldinome pinigą – skatiką. Visiems didžiulį įspūdį paliko iš lietuviškų 1 cento monetų pastatyta piramidė, sudėta iš 1 milijono 935 centų. Šioji pinigų piramidė yra patekusi į Gineso rekordų knygą. Už teisingus atsakymus į įvairius klausimus apie pinigus visi buvome apdovanoti prizais.

       Smagiai praleidome laiką Iliuzijų kambariuose, kur jautėmės atitrūkę nuo realybės: ieškojome išėjimo magiškame labirinte, transformavomės į labai aukštus arba mažus, išbandėme Anti-Gravitacijos, Disco kambarius, bei daug kitų atrakcijų.

        Šioje išvykoje pamatėme ir sužinojome daug naujo, patyrėme puikių emocijų.